Torsk med kaprisstekta haricots verts och ruccolacrème
Mild torsk serverad med en röra av pepprig ruccola hackad med crème fraiche är en kombination som smälter i munnen. Till fisken serveras pressad potatis och haricots verts frästa med kapris och tomater. En utsökt middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis
salt
peppar
150 g haricots verts (bönor)
65 g rucola
2 dl crème fraiche
250 g körsbärstomater
2 msk kapris
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2186 KJ / 521 kCal
Fett21.8 g
Kolhydrater45.1 g
Protein32.5 g
Kommentarer
Hej Birgitta! Vi skriver skär potatisen i bitar för att det ska gå lite fortare eftersom det är ett matkasserecept som helst ska vara klart snabbt. Spolar haricots verts gör vi för att dom inte ska bli överkokta medan dom väntar på sin tur i pannan. Men du kan absolut köra med hela potatisar.
Redaktionen
2013-10-15Mycket gott! Men varför skära potatisen i bitar, det försämrar vitamininnehållet. Krångla inte till receptet. Onödigt att kyla haricots vertsen, koka de och fräs de sedan i pannan.
Birgitta
2013-10-13