Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med kaprisstekta haricots verts och ruccolacrème

Mild torsk serverad med en röra av pepprig ruccola hackad med crème fraiche är en kombination som smälter i munnen. Till fisken serveras pressad potatis och haricots verts frästa med kapris och tomater. En utsökt middag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skala och skär potatisen i bitar, koka dem i saltat vatten.
  4. Koka haricots verts mjuka i saltat vatten och spola dem kalla.
  5. Grovhacka och mixa häften av rucolan med crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg torsken i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek den mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Dela tomaterna i halvor och grovhacka kaprisen.
  8. Fräs haricots vertsen i olivoljan tillsammans med kaprisen, tillsätt tomaterna och låt dem bli varma.
  9. Pressa potatisen och servera till torsken, ruccolacrème, kaprisfräset och resten av ruccolan.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Tips

Råstek haricots vertsen i stekpannan direkt med lite olja och salt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 150 g haricots verts
  • 65 g ruccola
  • 2 dl crème fraiche
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk kapris
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2186 kJ / 521 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer