Ugnsbakad fisk med äggsås och kaviar

7
2
Ugnsbakad fisk med äggsås och kaviar

Ugnsbakad fisk var det här! Och med en liten twist på den klassiska äggsåsen, då denna har crème fraiche som bas, och där du vänder ner ägg och kaviar. Servera sedan fisken med kokt potatis, gurkstavar och såklart ägg- och kaviarsåsen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2020

Ugnsbakad fisk med äggsås och kaviar

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
4
ägg
600 g
alaska pollock
2 dl
crème fraiche
1/2 dl
kaviar
1
gurka

Att ha hemma

salt
peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Terése

2020-05-28

Ny favvorätt när det ska gå snabbt 👍

Jukka

2020-04-03

Över förväntningarna god och enkelt att tillaga.

Näringsvärde per portion

Energi 2225 KJ / 530 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept