UNDER 30 MIN | Enkel

Ugnsbakad fisk med äggsås och kaviar

Ugnsbakad fisk var det här! Och med en liten twist på den klassiska äggsåsen, då denna har crème fraiche som bas, och där du vänder ner ägg och kaviar. Servera sedan fisken med kokt potatis, gurkstavar och såklart ägg- och kaviarsåsen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka potatisen mjuk i rikligt med vatten så att även äggen får plats att kokas i samma kastrull.
  4. Koka äggen tillsammans med potatisen ca 9 minuter. Spola äggen kalla i kallt vatten.
  5. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56°C.
  6. Blanda crème fraiche och kaviar och smaka av med peppar. Skala äggen och skär dem i tärningar och vänd ner i såsen.
  7. Skär gurkan i stavar eller tärningar.
  8. Servera fisken med potatis, gurka och ägg- och kaviarsås.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 4 ägg
  • 600 g alaska pollock
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl kaviar
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2225 kJ / 530 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept