Ugnsbakad aubergine med chermoula
Chermoula är en nordafrikansk kryddblandning med bland annat spiskummin, vitlök, koriander och citron som smaksättning. I det här receptet marineras ugnsbakad aubergine i den aromatiska kryddmixen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
12 portioner
Aubergine
3 stora auberginer (à ca 400 g)
1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
Marinad
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
1/2 tsk malen spiskummin
1 tsk milt paprikapulver
1 msk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl olivolja
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det blev så gott! Åt med ris och körsbärstomater
Eva
2024-06-16Mums! Blev som en god röra i auberginen!
Therése
2021-06-11