Ugnsbakad aubergine med chermoula

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
2
Ugnsbakad aubergine med chermoula

Chermoula är en nordafrikansk kryddblandning med bland annat spiskummin, vitlök, koriander och citron som smaksättning. I det här receptet marineras ugnsbakad aubergine i den aromatiska kryddmixen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Ugnsbakad aubergine med chermoula

Ingredienser

12 portioner

Aubergine

3 stora auberginer (à ca 400 g)
1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja

Marinad

1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
1/2 tsk malen spiskummin
1 tsk milt paprikapulver
1 msk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl olivolja

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Det blev så gott! Åt med ris och körsbärstomater

Eva

2024-06-16

Mums! Blev som en god röra i auberginen!

Therése

2021-06-11

Testa liknande recept

Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Melitzanosalata – auberginesallad
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marockansk grönsakspanna
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingbullar med bulgur
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aubergineröra
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baguette med rostade grönsaker, halloumi och hummus
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga