Ugnsbakad aubergine med chermoula

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
1
Ugnsbakad aubergine med chermoula

Chermoula är en nordafrikansk kryddblandning med bland annat spiskummin, vitlök, koriander och citron som smaksättning. I det här receptet marineras ugnsbakad aubergine i den aromatiska kryddmixen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Ugnsbakad aubergine med chermoula

Ingredienser

12 portioner

Aubergine

3   stora auberginer (à ca 400 g)
1/2 tsk  salt
1/2 dl  olivolja

Marinad

1   vitlöksklyfta
1   kruka koriander
1/2 tsk  malen spiskummin
1 tsk  milt paprikapulver
1 msk  finrivet citronskal
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 dl  olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Mums! Blev som en god röra i auberginen!

Therése

2021-06-11

Testa liknande recept

Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marockansk grönsakspanna
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingbullar med bulgur
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Melitzanosalata – auberginesallad
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Couscous med merguez och yoghurtsås
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Auberginetagine med getostyoghurt
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga