Ugnsbakad aubergine med chermoula

3
1
Ugnsbakad aubergine med chermoula

Chermoula är en nordafrikansk kryddblandning med bland annat spiskummin, vitlök, koriander och citron som smaksättning. I det här receptet marineras ugnsbakad aubergine i den aromatiska kryddmixen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Ugnsbakad aubergine med chermoula

Ingredienser

12 portioner

Aubergine

3
stora auberginer (à ca 400 g)
1/2 tsk
salt
1/2 dl
olivolja

Marinad

1
vitlöksklyfta
1
kruka koriander
1/2 tsk
malen spiskummin
1 tsk
milt paprikapulver
1 msk
finrivet citronskal
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 dl
olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Therése

2021-06-11

Mums! Blev som en god röra i auberginen!

Testa liknande recept