UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingbullar med bulgur

Barnmat ska vara lite kul att äta. Här görs små kycklingbullar som alltid är kul att äta för små fingrar. Kycklingbullarna innehåller extra mycket grönsaker i och med att du har i aubergine i färsen. Bullarna kryddas med spiskummin och paprikapulver och till detta serverar du bulgur och lite yoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 som barnmatsportion portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för barn mellan 12-18 månader.

  1. Skala och riv auberginen grovt. Pressa ur lite vätska från auberginen. Blanda auberginen med färsen och kryddorna. Forma till små bullar (ca 20 st) och stek dem försiktigt i oljan i en stekpanna ca 8 minuter.
  2. Koka bulgurn.
  3. Servera bullarna med bulgur och en klick yoghurt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4 som barnmatsportion
  • 150 g aubergine
  • 120 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 dl bulgur
Till servering
  • 4 msk matyoghurt

Näringsvärde
Per portion

Energi 873 kJ / 208 kCal