Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Gillar du också mat som äts i bröd lite extra? Då ska du laga dessa saftiga köttfärsbiffar med oliver och kapris – servera i varma pitabröd tillsammans med tomater och kryddig aubergineröra med tahini.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Ingredienser

4 portioner

Aubergineröra

1   stor aubergine (à ca 400 g)
4 krm  salt
1/2 dl  olivolja
1/2   vitlöksklyfta
1/2   kruka koriander
1 krm  malen spiskummin
2 krm  milt paprikapulver
1 tsk  finrivet citronskal
1 krm  svartpeppar
1 msk  färskpressad citronjuice
1/2 dl  tahini

Köttfärsbiffar

1/2   gul lök
1   vitlöksklyfta
5   urkärnade gröna oliver
5   urkärnade svarta oliver
1/2 dl  kapris
1/4 dl  hackad persilja
400 g  nötfärs
1   ägg
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 msk  vatten
1 msk  smör

Till servering

3   tomater
8   pitabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baba ganoush – Aubergineröra
Betyg 3.5 av 5.
149 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aubergineröra 
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassisk baba ganoush
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga