Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd
Gillar du också mat som äts i bröd lite extra? Då ska du laga dessa saftiga köttfärsbiffar med oliver och kapris – servera i varma pitabröd tillsammans med tomater och kryddig aubergineröra med tahini.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
4 portioner
Aubergineröra
1 stor aubergine (à ca 400 g)
4 krm salt
1/2 dl olivolja
1/2 vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
1 krm malen spiskummin
2 krm milt paprikapulver
1 tsk finrivet citronskal
1 krm svartpeppar
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl tahini
Köttfärsbiffar
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 urkärnade gröna oliver
5 urkärnade svarta oliver
1/2 dl kapris
1/4 dl hackad persilja
400 g nötfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vatten
1 msk smör
Till servering
3 tomater
8 pitabröd
Kommentarer