Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

1
0
Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Gillar du också mat som äts i bröd lite extra? Då ska du laga dessa saftiga köttfärsbiffar med oliver och kapris – servera i varma pitabröd tillsammans med tomater och kryddig aubergineröra med tahini.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Ingredienser

4 portioner

Aubergineröra

1
stor aubergine (à ca 400 g)
4 krm
salt
1/2 dl
olivolja
1/2
vitlöksklyfta
1/2
kruka koriander
1 krm
malen spiskummin
2 krm
milt paprikapulver
1 tsk
finrivet citronskal
1 krm
svartpeppar
1 msk
färskpressad citronjuice
1/2 dl
tahini

Köttfärsbiffar

1/2
gul lök
1
vitlöksklyfta
5
urkärnade gröna oliver
5
urkärnade svarta oliver
1/2 dl
kapris
1/4 dl
hackad persilja
400 g
nötfärs
1
ägg
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
vatten
1 msk
smör

Till servering

3
tomater
8
pitabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept