Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

6
0
Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Gillar du också mat som äts i bröd lite extra? Då ska du laga dessa saftiga köttfärsbiffar med oliver och kapris – servera i varma pitabröd tillsammans med tomater och kryddig aubergineröra med tahini.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Ingredienser

4 portioner

Aubergineröra

1 stor aubergine (à ca 400 g)
4 krm salt
1/2 dl olivolja
1/2 vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
1 krm malen spiskummin
2 krm milt paprikapulver
1 tsk finrivet citronskal
1 krm svartpeppar
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl tahini

Köttfärsbiffar

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 urkärnade gröna oliver
5 urkärnade svarta oliver
1/2 dl kapris
1/4 dl hackad persilja
400 g nötfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vatten
1 msk smör

Till servering

3 tomater
8 pitabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Testa liknande recept