Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Gillar du också mat som äts i bröd lite extra? Då ska du laga dessa saftiga köttfärsbiffar med oliver och kapris – servera i varma pitabröd tillsammans med tomater och kryddig aubergineröra med tahini.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Ingredienser

4 portioner

Aubergineröra

1 stor aubergine (à ca 400 g)
4 krm salt
1/2 dl olivolja
1/2 vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
1 krm malen spiskummin
2 krm milt paprikapulver
1 tsk finrivet citronskal
1 krm svartpeppar
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl tahini

Köttfärsbiffar

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 urkärnade gröna oliver
5 urkärnade svarta oliver
1/2 dl kapris
1/4 dl hackad persilja
400 g nötfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vatten
1 msk smör

Till servering

3 tomater
8 pitabröd

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baba ganoush – Aubergineröra
Betyg 3.5 av 5.
150 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassisk baba ganoush
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aubergineröra
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga