Turbo-borsjtj med pepparrotscrème
En snabb variant på rödbetssoppan borsjtj, som i regel innebär en del jobb med att skala och riva råa rödbetor. Här kortar vi ner både tillagnings- och koktiden rejält genom att utgå från förkokta rödbetor. Bjud med en citronsyrlig pepparrotscrème – i all enkelhet.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
Borsjtj
Pepparrotscrème
Till servering
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och brödet. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och brödet. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och brödet.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Soppan fick lite trist färg pga de förkokta rödbetorna som är brunaktiga. Den blev inte alls som på receptbilden! Vi lade till en pressad vitlöksklyfta och en sked honung i receptet. Tillsammans med creme fraichen med pepparrot smakade det mycket gott, men ingen fröjd för ögat!
Liv
2021-10-06Det är inte rysk soppa som heter borsjtj. Man lagar borsjtj med samma produkter och med vitkål. Det soppa är rödbetsoppa, som heter svekolnik. Svekolnik betyder en soppa från rödbetor. Och!!! I Ryssland lagar man borsjtj med kött men är bättre när lagar buljong på benen.
Raisa
2016-05-07