Den ryska rödbetssoppan borsjtj innebär i regel en del jobb med att skala och riva råa rödbetor. Här kortar vi ner både tillagnings- och koktiden rejält genom att utgå från förkokta rödbetor. Bjud med en citronsyrlig pepparrotscrème – i all enkelhet.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2016
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och brödet. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och brödet. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och brödet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Liv
2021-10-06Soppan fick lite trist färg pga de förkokta rödbetorna som är brunaktiga. Den blev inte alls som på receptbilden! Vi lade till en pressad vitlöksklyfta och en sked honung i receptet. Tillsammans med creme fraichen med pepparrot smakade det mycket gott, men ingen fröjd för ögat!
Raisa
2016-05-07Det är inte rysk soppa som heter borsjtj. Man lagar borsjtj med samma produkter och med vitkål. Det soppa är rödbetsoppa, som heter svekolnik. Svekolnik betyder en soppa från rödbetor. Och!!! I Ryssland lagar man borsjtj med kött men är bättre när lagar buljong på benen.