Turbo-borsjtj med pepparrotscrème

81
2
Turbo-borsjtj med pepparrotscrème

Den ryska rödbetssoppan borsjtj innebär i regel en del jobb med att skala och riva råa rödbetor. Här kortar vi ner både tillagnings- och koktiden rejält genom att utgå från förkokta rödbetor. Bjud med en citronsyrlig pepparrotscrème – i all enkelhet.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Turbo-borsjtj med pepparrotscrème

Ingredienser

4 portioner

Borsjtj

1 kg färdigkokta rödbetor
1 hackad gul lök
2 msk olja
1 1/2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 tsk torkad timjan
3/4 tsk salt
1/2 tsk peppar

Pepparrotscrème

2 dl crème fraiche
2 msk riven pepparrot
1 msk finrivet citronskal

Till servering

bröd

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och brödet. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och brödet. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och brödet.

Gör så här

Tips

Laga soppan en dag i förväg det vinner den bara på.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

81

Kommentarer

Liv

2021-10-06

Soppan fick lite trist färg pga de förkokta rödbetorna som är brunaktiga. Den blev inte alls som på receptbilden! Vi lade till en pressad vitlöksklyfta och en sked honung i receptet. Tillsammans med creme fraichen med pepparrot smakade det mycket gott, men ingen fröjd för ögat!

Raisa

2016-05-07

Det är inte rysk soppa som heter borsjtj. Man lagar borsjtj med samma produkter och med vitkål. Det soppa är rödbetsoppa, som heter svekolnik. Svekolnik betyder en soppa från rödbetor. Och!!! I Ryssland lagar man borsjtj med kött men är bättre när lagar buljong på benen.

Näringsvärde per portion

Energi 1851 KJ / 443 kCal
Fett 25 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 42 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden