Barszcz – klar rödbetssoppa

Den polska soppan barszcz, även kallad barszcz czerwony, är en klar rödbetssoppa liknande rysk borsjtj som görs på rödbetor, lök och vitlök som får smak av buljong, lagerblad, citron och svartpeppar. Servera med crème fraiche eller smetana och en bit bröd!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche eller smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat med crème fraiche och bröd till servering.
Gör så här
Tips
Kokt halverat ägg är också gott i soppan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
+1 jag tillsätter också mejram och skippar sockret helt.
Victoria
2022-12-16Hej! Det blev tyvärr misslyckat. Det blev alldeles för sött. Nästa gång skippar jag socker helt eller tar en nypa på slutet om det behövs. Mvh
Olle
2022-11-21Saknas majram
Renata
2022-04-28