Barszcz – klar rödbetssoppa

Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
7Klimatsmart
Barszcz – klar rödbetssoppa

Den polska soppan barszcz, även kallad barszcz czerwony, är en klar rödbetssoppa liknande rysk borsjtj som görs på rödbetor, lök och vitlök som får smak av buljong, lagerblad, citron och svartpeppar. Servera med crème fraiche eller smetana och en bit bröd!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Barszcz – klar rödbetssoppa

Ingredienser

4-6 portioner
500 g  rödbetor
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1 msk  olja
1 1/2 l  vatten
2   grönsaksbuljongtärningar
1 msk  strösocker
2   lagerblad
5   svartpepparkorn
3 msk  färskpressad citronjuice
salt
peppar

Till servering

crème fraiche eller smetana
bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche eller smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat med crème fraiche och bröd till servering.

Gör så här

Tips

Gör rödbetssallad på resten av rödbetstärningarna eller om du vill ha en matigare soppa servera med alla rödbetor.
Kokt halverat ägg är också gott i soppan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

+1 jag tillsätter också mejram och skippar sockret helt.

Victoria

2022-12-16

Hej! Det blev tyvärr misslyckat. Det blev alldeles för sött. Nästa gång skippar jag socker helt eller tar en nypa på slutet om det behövs. Mvh

Olle

2022-11-21

Saknas majram

Renata

2022-04-28

Näringsvärde per portion

Energi1527 KJ / 365 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein8 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rysk rödbetssoppa med gurksmetana
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Polsk klar rödbetssoppa
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mormors ryska sill
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetspanna med kabanossenkorv
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Turbo-borsjtj med pepparrotscrème
Betyg 3.3 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga