Den polska soppan barszcz, även kallad barszcz czerwony, är en klar rödbetssoppa liknande rysk borsjtj som görs på rödbetor, lök och vitlök som får smak av buljong, lagerblad, citron och svartpeppar. Servera med crème fraiche eller smetana och en bit bröd!
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2020
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche eller smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat med crème fraiche och bröd till servering.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Maarten
10/26/2020Ni nämner tips om vad man kan göra med resten av rödbetor. Men var finns tipset?
Redaktionen ICAse
10/27/2020Hej Maarten! Om du scrollar längre ner i receptet finns detta tips: Gör rödbetssallad på resten av rödbetstärningarna eller om du vill ha en matigare soppa servera med alla rödbetor. Hoppas du gillar soppan. Hälsningar Ulrika
Gerry
8/25/2020God soppa men fick röda röda händer!
Redaktionen ICAse
8/25/2020Hej Gerry! Vad kul att höra att du gillade soppan! Ett bra tips är att använda engånghandskar när du skalar rödbetorna. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina