Smörstekt piggvar med kantareller och rödbetor

1
0
Smörstekt piggvar med kantareller och rödbetor

Smörstekt piggvar med gyllene kantareller och rödbetor som toppas med vispat örtsmör med citronzest och finriven pepparrot. En rätt som heter duga!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Smörstekt piggvar med kantareller och rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Örtsmör

100 g rumsvarmt smör
1 dl blandade hackade örter (t ex persilja, dill och gräslök)
1/2 msk finrivet citronskal
1 krm salt
ca 800 g små rödbetor

Piggvar

1 hel piggvar eller bergtunga (à ca 2-2 1/2 kg)
1 tsk salt
3 msk smör

Kantareller

500 g kantareller
1 schalottenlök
25 g smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad persilja

Till servering

2 msk rinriven pepparrot

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Rätten går fint att variera med olika rotfrukter och svamp. Prova till exempel med smörstekt kålrabbi med dill och välstekt ostronskivling!

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4058 KJ / 971 kCal
Fett 46 g
Salt 5 g
Kolhydrater 25 g
Protein 110 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept