Smörstekt piggvar med kantareller och rödbetor

Smörstekt piggvar med gyllene kantareller och rödbetor som toppas med vispat örtsmör med citronzest och finriven pepparrot. En rätt som heter duga!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Ingredienser
4 portioner
Örtsmör
100 g rumsvarmt smör
1 dl blandade hackade örter (t ex persilja, dill och gräslök)
1/2 msk finrivet citronskal
1 krm salt
ca 800 g små rödbetor
Piggvar
1 hel piggvar eller bergtunga (à ca 2-2 1/2 kg)
1 tsk salt
3 msk smör
Kantareller
500 g kantareller
1 schalottenlök
25 g smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad persilja
Till servering
2 msk rinriven pepparrot
Gör så här
00:30:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4058 KJ / 971 kCal
Fett46 g
Salt5 g
Kolhydrater25 g
Protein110 g
Kommentarer