Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Tunn kotlett i hoisin med blomkål

Vardagsmat behöver inte vara så komplicerat, men gärna gott. Här har du en rätt som är precis så. Möra kotletter som steks och serveras i en söt hoisinsås. Ät tillsammans med ris, som passar utmärkt med såsen, blomkålsbuketter och krispiga gurkstavar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär blomkålen i mindre bitar och koka den i saltat vatten ca 5 minuter.
  3. Stek köttet i oljan i en stekpanna och häll i såsen och vattnet. Låt sjuda någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär gurkan i stavar.
  5. Servera kotletterna i såsen med ris, gurka och blomkål.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör gluten fri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Tips

Servera blomkålen rå, tunt skivad med olja, vinäger, salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 blomkål (à ca 400 g)
  • 600 g tunt skivad fläskkotlett
  • 200 ml hoisinsås
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 msk olja
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2906 kJ / 694 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer