Tunn kotlett i hoisin med blomkål

22
5
Tunn kotlett i hoisin med blomkål

Vardagsmat behöver inte vara så komplicerat, men gärna gott. Här har du en rätt som är precis så. Möra kotletter som steks och serveras i en söt hoisinsås. Ät tillsammans med ris, som passar utmärkt med såsen, blomkålsbuketter och krispiga gurkstavar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2019

Tunn kotlett i hoisin med blomkål

Ingredienser

4 portioner
1/2
blomkål (à ca 400 g)
600 g
tunt skivad fläskkotlett
200 ml
hoisinsås
1
gurka

Att ha hemma

4
port ris eller annat gryn
1/2 msk
olja
1 dl
vatten
-
salt
-
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör gluten fri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Tips

Servera blomkålen rå, tunt skivad med olja, vinäger, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Niclas

4/23/2019

Galet gott, måste jag erkänna.

Camilla

1/27/2019

Supergott och enkelt! Kommer göra fler gånger, även med kyckling.

Susanna

1/27/2019

Gott, men rätten innehåller på tok för mycket socker!

Näringsvärde per portion

Energi 2906 KJ / 694 kCal
Fett 24 g
Salt 4.2 g
Kolhydrater 75 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept