Tunn kotlett i hoisin med blomkål
Vardagsmat behöver inte vara så komplicerat, men gärna gott. Här har du en rätt som är precis så. Möra kotletter som steks och serveras i en söt hoisinsås. Ät tillsammans med ris, som passar utmärkt med såsen, blomkålsbuketter och krispiga gurkstavar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 blomkålshuvud (à ca 700 g)
600 g tunnskivad kotlett
1/2 msk olja
200 ml hoisinsås
1 dl vatten
salt
peppar
1 lime
1 gurka
För alla
Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Servera blomkålen rå, tunt skivad med olja, vinäger, salt och peppar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2491 KJ / 594 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
999999pp9ppoppp9poppppppppppp99899pop9
Anders
2024-07-12För er som inte gillar att förvirra era smaklökar med dessert när ni äter middag, addera lite japansk soya och ostronsås så blir det super :)
Danielle
2022-02-28Två vuxna och två barn (2 år och 6 år) gillade alla denna rätten. Man får salta ordentligt så det inte bara blir sött.
Linda
2021-04-21