Tunn kotlett i hoisin med blomkål
Vardagsmat behöver inte vara så komplicerat, men gärna gott. Här har du en rätt som är precis så. Möra kotletter som steks och serveras i en söt hoisinsås. Ät tillsammans med ris, som passar utmärkt med såsen, blomkålsbuketter och krispiga gurkstavar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 blomkålshuvud (à ca 700 g)
600 g tunnskivad kotlett
1/2 msk olja
200 ml hoisinsås
1 dl vatten
salt
peppar
1 lime
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2491 KJ / 594 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
999999pp9ppoppp9poppppppppppp99899pop9
Anders
2024-07-12För er som inte gillar att förvirra era smaklökar med dessert när ni äter middag, addera lite japansk soya och ostronsås så blir det super :)
Danielle
2022-02-28Två vuxna och två barn (2 år och 6 år) gillade alla denna rätten. Man får salta ordentligt så det inte bara blir sött.
Linda
2021-04-21