Tunn kotlett i hoisin med blomkål

34
10
Tunn kotlett i hoisin med blomkål

Vardagsmat behöver inte vara så komplicerat, men gärna gott. Här har du en rätt som är precis så. Möra kotletter som steks och serveras i en söt hoisinsås. Ät tillsammans med ris, som passar utmärkt med såsen, blomkålsbuketter och krispiga gurkstavar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2022

Tunn kotlett i hoisin med blomkål

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 blomkålshuvud (à ca 700 g)
600 g tunnskivad kotlett
1/2 msk olja
200 ml hoisinsås
1 dl vatten
salt
peppar
1 lime
1 gurka

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.  
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera blomkålen rå, tunt skivad med olja, vinäger, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Danielle

2022-02-28

För er som inte gillar att förvirra era smaklökar med dessert när ni äter middag, addera lite japansk soya och ostronsås så blir det super :)

Linda

2021-04-21

Två vuxna och två barn (2 år och 6 år) gillade alla denna rätten. Man får salta ordentligt så det inte bara blir sött.

Linda

2021-04-19

Alldeles för sött med såsen, saknar något som bryter av.

Näringsvärde per portion

Energi 2491 KJ / 594 kCal
Fett 12 g
Salt 3 g
Kolhydrater 79 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden