Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Kotlett med ljummen pastapestosallad

Enkelt och snabbt recept på en basilikadoftande och god pastapestosallad. Koka pastan, gärna penne. Blanda den med basilikapesto och färdigskuren sallad så är det klart. Stek sedan en kotlett till detta och allt är färdigt att servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1.  Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kotletterna i oljan i en stekpanna ca 5 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda pastan med peston, vänd i salladen. Servera genast till kotletterna.

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 600 g kotlett med ben
  • 130 g basilika pesto
  • 150 g skuren sallad (gärna provencalsk)
Att ha hemma
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2708 kJ / 647 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept