Tunnskivad kotlett i hoisinsås med broccoloco

Ibland kan en kotlett behöva tillagas på ett lite nytänkande sätt. Här är det sötman från hoisin och syran från limen som präglar rätten. Servera med härligt vitlöksstekta broccoloco ihop med äggnudlar, och du har en vardagsfavorit att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2806 KJ / 670 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stAlldeles för stark! Även för mig som vuxen. Halvera hoisinsåsen och tillsätt grädde och soya så vart de bättre. Receptet behöver förbättras
Sandra
Alldeles för stark! Även för mig som vuxen. Halvera hoisinsåsen och tillsätt grädde och soya så vart de bättre. Receptet behöver förbättras
Sandra
Goda smaker, köttet blev inte alls torrt.
Linda
Köttet är ganska segt och hoisinsåsen inget vidare, behöver spädas för att barnen skall trycka i sig det.
Kristoffer
Torrt och segt kött. Tråkig rätt. Barnen gillade inte alls.
Ulrika
Helt ok men lite torrt kött. Tror jag också strimlar det nästa gång.
André
Jätte gott!! Hade dock 2stora vitlökar i. Och nudlarna kokade bara i 2min. Strimlade kotletten. Super gott. Och gick fort!!
Sara
Kotletten blir supertorr och segt. Bättre välja nån annan typ av kött än kotlett.
Agnese
Väldigt gott och snabblagat. Till nästa gång strimlar jag nog köttet innan jag steker det för mer wok-ig känsla. Jag rostade sesamfröna i torr panna innan jag hade på dem.
Magnus
Det var väldigt gott! Är annars inte så förtjust i fläskkött men det var som sagt gott. Strimlade köttet och stekte det för att sedan låta det puttra ca 10-15 min i såsen. Spädde Hoisinsåsen med mycket mer vatten än föreslaget eftersom barnen upplevde den för stark i smaken. Ej för het utan för koncentrerad. Sesamfrön blir godast (tycker jag) av att få bli upphettade i torr stekpanna en stund.
Cecilia