Tunnskivad kotlett i hoisinsås med broccoloco

Betyg 2.6 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Tunnskivad kotlett i hoisinsås med broccoloco

Ibland kan en kotlett behöva tillagas på ett lite nytänkande sätt. Här är det sötman från hoisin och syran från limen som präglar rätten. Servera med härligt vitlöksstekta broccoloco ihop med äggnudlar, och du har en vardagsfavorit att njuta av!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Tunnskivad kotlett i hoisinsås med broccoloco

Ingredienser

4 portioner
4 port äggnudlar
400 g broccoloco
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
600 g tunnskivad benfri kotlett
200 ml hoisinsås
1 dl vatten
1 lime
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 msk sesamfrö

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Alldeles för stark! Även för mig som vuxen. Halvera hoisinsåsen och tillsätt grädde och soya så vart de bättre. Receptet behöver förbättras

    Sandra

  • Alldeles för stark! Även för mig som vuxen. Halvera hoisinsåsen och tillsätt grädde och soya så vart de bättre. Receptet behöver förbättras

    Sandra

  • Goda smaker, köttet blev inte alls torrt.

    Linda

  • Köttet är ganska segt och hoisinsåsen inget vidare, behöver spädas för att barnen skall trycka i sig det.

    Kristoffer

  • Torrt och segt kött. Tråkig rätt. Barnen gillade inte alls.

    Ulrika

  • Helt ok men lite torrt kött. Tror jag också strimlar det nästa gång.

    André

  • Jätte gott!! Hade dock 2stora vitlökar i. Och nudlarna kokade bara i 2min. Strimlade kotletten. Super gott. Och gick fort!!

    Sara

  • Kotletten blir supertorr och segt. Bättre välja nån annan typ av kött än kotlett.

    Agnese

  • Väldigt gott och snabblagat. Till nästa gång strimlar jag nog köttet innan jag steker det för mer wok-ig känsla. Jag rostade sesamfröna i torr panna innan jag hade på dem.

    Magnus

  • Det var väldigt gott! Är annars inte så förtjust i fläskkött men det var som sagt gott. Strimlade köttet och stekte det för att sedan låta det puttra ca 10-15 min i såsen. Spädde Hoisinsåsen med mycket mer vatten än föreslaget eftersom barnen upplevde den för stark i smaken. Ej för het utan för koncentrerad. Sesamfrön blir godast (tycker jag) av att få bli upphettade i torr stekpanna en stund.

    Cecilia

Näringsvärde per portion

Energi2806 KJ / 670 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Nudelwok med ostronsås
    Betyg 3.8 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hoisinwokad korv
    Betyg 4.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tunn kotlett med hoisinsås och lime
    Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tunn kotlett i hoisin med blomkål
    Betyg 4.2 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sticky pork hoisin
    Betyg 3.3 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad