Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tunnbrödskex med rökt lax och avokadoceviche

Knapriga kex av kryddigt ugnsstekt tunnbröd blir en bra början på kvällen. På dem lägger du kallrökt lax och en ceviche av avokado, tomat, vitlök, lime och jalapeño. Toppa gärna med lite färsk koriander, det blir både snyggt och gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kex: Dela tunnbröden i 4x4 cm stora fyrkanter. Stek dem knapriga i oljan och lägg dem på ett ugnsgaller. Krydda med spiskummin och chilipulver på båda sidor.
  2. Ceviche: Dela avokadon, ta ur kärnan och gröp ur avokadoköttet Dela och krama ur kärnorna från tomaterna. Tärna avokado- och tomatköttet fint.
  3. Skala vitlök och schalottenlök, riv vitlöksklyftan och finhacka schalottenlöken. Blanda vitlök och lök med tomat- och avokadotärningarna. Smaksätt med pressad limesaft, salt och peppar.
  4. Lägg avokadoceviche på tunnbröden, toppa med en skiva lax och ev. korianderblad.

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Tunnbrödskex
  • 2 bitar mjukt tunnbröd
  • 4 msk olja
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk chilipulver
Avokadoceviche
  • 2 avokado
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 1 lime
  • flingsalt jalapeno
  • nymalen svartpeppar
  • 225 g bufféskuren kallrökt lax
Till garnering
  • koriander (gärna färsk)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1439 kJ / 344 kCal