Kyckling med massamancurrygryta
Helstekt kyckling är både enkelt och gott, särskilt om man gör en indisk curry att äta till. Låt potatis, morötter och lök koka sakta med vitlök, ingefära, nejlikor, kardemumma, fisksås och kokosmjölk medan den heta kycklingen blir färdig i ugnen.
Ingredienser
6 portioner
1 hel kyckling
1 msk flingsalt chili
1 dl flytande honung
3 msk kinesisk soja
2 tsk mald ingefära
1 tsk grovmald svartpeppar
Massamancurrygryta
500 g potatis
4 morötter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olja
1 krm malda nejlikor
1/2 tsk mald kardemumma
1 msk råsocker
1 msk fisksås
2 burkar massamun grytbas (à 400 ml)
400 ml kokosmjölk
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
1 lime
150 g sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3187 KJ / 763 kCal
Fett45.5 g
Kolhydrater49.5 g
Protein35.4 g
Kommentarer
Hej Jonas! På den här bilden kan du se vart du ska sticka in termometern. http://www.ica.se/buffe/artikel/stycka-kyckling/ Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-09-07jag som inte kan va sitter lårvecket på kycklimgen
Jonas
2016-08-31Grymt gott! Gjorde det med två vanliga färska kycklingar, skinnet blev grymt krispigt och gott!
Sandra
2015-02-08