UNDER 30 MIN | Medel

Ceviche på röding

I denna ceviche blandas flera härliga smaker. Cevichen, som du gör på rödingfilé, passar perfekt att njuta av på ett hårt tunnbröd. Rödingfilén marineras i en marinad av limesaft, chili och vitlök. Vid servering blandar du rödingcevichen med tomat, salladslök och gurka. Med koriander på toppen är rätten fulländad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pressa saft från limen. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Skala och riv vitlöksklyftan. Blanda limesaft, chili, vitlök, salt och peppar till en marinad.
  2. Skär bort skinnet på rödingen, skär fisken i ca 1 x 1 cm stora tärningar. Vänd ner tärningarna i marinaden. Låt det stå och dra i 5 minuter.
  3. Dela tomaterna i klyftor och skär bort kärnhuset. Skär tomaterna i små tärningar.
  4. Ansa och strimla salladslöken fint.
  5. Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ut kärnorna. Skär den i tärningar.
  6. Blanda den marinerade rödingen försiktigt med grönsaker och olja.
  7. Servera cevichen på hårt tunnbröd och toppa med koriander.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Använd gärna en ASC certifierad röding, det betyder att den kommer från en certifierad odling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 lime (2 lime motsvarar 4 msk saft)
  • 1/2 röd peppar (chili)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g rödingfilé
  • 2 tomater
  • 2 salladslökar
  • 10 cm gurka
  • 2 msk majsolja
  • 1/2 kruka koriander
Till servering
  • hårt tunnbröd