Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Banan- och ananaspannkakor

Variera pannkakorna med en fruktig asiatisk dessert, pannkakor med banan och ananas. Skiva frukten och lägg den i stekpannan innan du häller på pannkakssmeten. Grädda på svag värme och servera med glass. Så gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman ägg och filmjölk. Blanda ner mjöl, bakpulver, socker och salt till en slät smet. Vispa ner matfettet.
  2. Skala bananerna och ananasen och skär dem i bitar
  3. Blanda honung med limeskal och -saft. Vänd ner det i frukten.
  4. Hetta upp en liten stekpanna eller plättlagg. Smörj med lite matfett. Lägg lite av fruktblandningen i stekpannan. Klicka ut smeten i pannan. Grädda tjocka pannkakor eller plättar på svag värme.
  5. Till servering: Servera pannkakorna med glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk flytande matfett
  • 2 bananer
  • 1/2 ananas
  • 1 dl flytande honung
  • rivet skal och pressad saft av 1 lime
Till servering
  • glass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2604 kJ / 623 kCal