Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sotad laxtaco med rostad majs

Variera tacokvällen med sotad, kryddstekt lax och majs som doftar popcorn. Men börja med att blanda chili och paprikapulver till laxbitarna. Den sotade laxen får sedan dela tacoskal med den rostade majsen, salladslök och vitlök. Servera med gräddfil och tomatsalsa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kryddblandning: Blanda alla kryddor.
  2. Skär bort skinnet från laxen. Skär den i 8 lika stora avlånga bitar (för 4 port). Rulla dem i kryddblandningen.
  3. Rostad majs: Strimla salladslökarna, skala och riv vitlöken fint.
  4. Rosta majsen i olivoljan tills det börjar dofta pop-corn. Blanda ner salladslök och vitlök. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Värm tacoskalen enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Sota laxbitarna i en het och torr stekpanna 1-2 minuter på varje sida (4 sidor).
  7. Till servering: Severa laxen i tacoskalen med rostad majs, gräddfil, lime och tomatsalsa.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja) alternativt liknande havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Kryddblandning
  • 1 msk råsocker
  • 2 tsk chilipulver
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 2 tsk flingsalt citron
  • 1/2 tsk grovkrossad svartpeppar
  • 600 g laxfilé
Rostad majs
  • 4 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl färska majskorn eller konserverad majs
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt med jod
  • nymalen svartpeppar
Till servering
  • 8 tacoskal
  • gräddfil
  • lime
  • tomatsalsa
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3013 kJ / 721 kCal