Sotad laxtaco med rostad majs

7
2
Sotad laxtaco med rostad majs

Variera tacokvällen med sotad, kryddstekt lax och majs som doftar popcorn. Men börja med att blanda chili och paprikapulver till laxbitarna. Den sotade laxen får sedan dela tacoskal med den rostade majsen, salladslök och vitlök. Servera med gräddfil och tomatsalsa.

Sotad laxtaco med rostad majs

Ingredienser

4 portioner

Kryddblandning

1 msk råsocker
2 tsk chilipulver
1/2 msk paprikapulver
2 tsk flingsalt
1/2 tsk grovkrossad svartpeppar
600 g laxfilé

Rostad majs

4 salladslökar
1 vitlöksklyfta
3 dl färska majskorn eller konserverad majs
2 msk olivolja
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar

Till servering

8 tacoskal
gräddfil
lime
tomatsalsa

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja) alternativt liknande havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Margareta

2021-02-01

Så himla gott.

Sandra

2013-11-10

För mig som är laxfantast var detta oerhört mumsigt! Det var snabbt och lätt fixat och även gästerna som vi bjöd tyckte det var underbart gott och bad om receptet. Jag bytte ut de hårda tacoskalen mot mjuka tortillabröd istället och sedan pressade jag över citron på de nystekta laxbitarna.

Näringsvärde per portion

Energi 3013 KJ / 721 kCal
Fett 42 g
Kolhydrater 49.4 g
Protein 34.5 g
Läs mer om näringsvärden