Kycklingfajita med pico-de-gallosalsa

36
3
Kycklingfajita med pico-de-gallosalsa

Om du vill fylla tortillabröden med kyckling eller kalkon spelar mindre roll, det är kryddorna som gör fajitan. Börja med att blanda salsan av lök, tomat, koriander, röd peppar och lime. Sedan kryddsteker du köttet. När det doftar spiskummin och oregano i hela köket är det dags att äta.

Kycklingfajita med pico-de-gallosalsa

Ingredienser

4 portioner

Pico-de-gallosalsa

1 liten gul lök
3 tomater
1 kruka färsk koriander
1 spansk peppar
1 1/2 msk pressad limesaft
1/2 tsk salt

Kryddblandning

1 tsk lökpulver
1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk grovkrossad svartpeppar
1 tsk oregano
ca 600 g kycklinglårfilé eller kalkonschnitzel
2 msk olja

Till servering

tortillabröd
avokado
sallad
gräddfil

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja) alternativt havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Karin

2014-09-24

Riktigt god, smakrik och snabb och lättlagad.

Johanna

2013-10-14

Ljuvligt smakrik, enkel, och vacker för ögat.... Den passar i alla tillfällen.

Gulay

2013-10-04

Jag lagade den här rätten. Den var KANON god. Tack Ica! Salsan var väldigt passanda till den kryddiga kycklinglårfilen. Receptet var lätt och följa. Jag bytte inte ut till något annat. Mina gäster tyckte också om kycklingfajitan och salsan. Enkelt,smakrik.

Näringsvärde per portion

Energi 2579 KJ / 617 kCal
Fett 30.3 g
Kolhydrater 43.7 g
Protein 38.8 g
Läs mer om näringsvärden