Tunna kotletter med örtsås
Alltså den här örtsåsen är to die for! Tänk vad lite persilja, crème fraiche, dijon, dragon och vitlök kan åstadkomma. Koka potatis och stek kotletterna i olja med lite salt och peppar. Servera alltsammans med sallad och gurka. Tips är att hälla såsen över potatisen på tallriken så den får marineras i det göttiga!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Örtsås
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl lätt crème fraiche
1/2 msk dijonsenap
1 tsk torkad dragon
1/2 vitlöksklyfta
salt
peppar
Sallad
1 kruka krispsallad
1/2 gurka
Kotlett
600 g tunnskivad kotlett
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2061 KJ / 491 kCal
Fett20 g
Salt1.4 g
Kolhydrater37 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer