Tunna kotletter med örtsås

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
0
Tunna kotletter med örtsås

Alltså den här örtsåsen är to die for! Tänk vad lite persilja, crème fraiche, dijon, dragon och vitlök kan åstadkomma. Koka potatis och stek kotletterna i olja med lite salt och peppar. Servera alltsammans med sallad och gurka. Tips är att hälla såsen över potatisen på tallriken så den får marineras i det göttiga!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021

Tunna kotletter med örtsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis

Örtsås

1/2   förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl  lätt crème fraiche
1/2 msk  dijonsenap
1 tsk  torkad dragon
1/2   vitlöksklyfta
salt
peppar

Sallad

1   kruka krispsallad
1/2   gurka

Kotlett

600 g  tunnskivad kotlett
1 msk  olja

För alla

Fri från gluten och ägg.  
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. 

Gör så här

Tips

Stek köttet med lite torkad rosmarin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2061 KJ / 491 kCal
Fett20 g
Salt1.4 g
Kolhydrater37 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tunn kotlett med dragon- och senapssås
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktspuré med lök och kotletter
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsstekt kotlett med picklad gurka
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett med ljummen pastapestosallad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunn kotlett med gräddstuvad spenat och potatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ost- och aprikosfylld kotlett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga