Tunn kotlett med dragon- och senapssås
Kvällens meny består av tunna kotletter i en krämig sås. Den goda såsen med smak av dragon och senap gifter sig fint med det möra köttet. Serveras med nykokt brysselkål, morötter och fluffigt ris. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
500 g brysselkål
3 morötter
ca 600 g tunnskivad kotlett
1/2 msk olja
salt
peppar
2 dl smetana
1 dl mjölk
1 msk senap
1 tsk dragon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2233 KJ / 533 kCal
Fett37 g
Salt2.17 g
Kolhydrater12 g
Protein36 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
La till lite soya.
Ebba
2021-11-09Barnen avskydde såsen, nästa gång testar jag att byta smetana mot creme fraiche och hoppas det får bättre betyg hemma. Övrigt var den lättlagad, enkelt!
Melina
2021-02-01Spetsade till det med 2msk kantarellfond I såsen. Brysselkålen fräses med en gul lök och en skvätt ostronsås. Mycket bättre än salt och vatten!
Simon
2020-11-04