Kvällens meny består av tunna kotletter i en krämig sås. Den goda såsen med smak av dragon och senap gifter sig fint med det möra köttet. Serveras med nykokt brysselkål, morötter och fluffigt ris. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
50 2017
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smetana och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ebba
2021-11-09La till lite soya.
Melina
2021-02-01Barnen avskydde såsen, nästa gång testar jag att byta smetana mot creme fraiche och hoppas det får bättre betyg hemma. Övrigt var den lättlagad, enkelt!
Simon
2020-11-04Spetsade till det med 2msk kantarellfond I såsen. Brysselkålen fräses med en gul lök och en skvätt ostronsås. Mycket bättre än salt och vatten!