Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tunn kotlett med dragon- och senapssås

Kvällens meny består av tunna kotletter i en krämig sås. Den goda såsen med smak av dragon och senap gifter sig fint med det möra köttet. Serveras med nykokt brysselkål, morötter och fluffigt ris. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och koka brysselkålen ca 10 minuter i saltat vatten.
  3. Skala och skär morötterna i stavar eller riv dem.
  4. Stek kotletterna i omgångar i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp allt kött på en tallrik.
  5. Blanda smetana, mjölk, senap och dragon i stekpannan och koka upp under omrörning. Lägg tillbaka allt kött i stekpannan och låt det bli varmt.
  6. Servera kotletterna i såsen med ris, brysselkål och morötter.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smetana och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 500 g brysselkål
  • 3 morötter
  • ca 600 g tunnskivad kotlett
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 dl smetana
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk senap
  • 1 tsk dragon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2233 kJ / 533 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept