Tunn kotlett med gräddstuvad spenat och potatis
Nog för att salt kotlett är gott nog, så är denna gräddstuvning med spenat kvällens huvudspelare! Grädde och majsstärkelse får koka upp något i kastrullen innan spenaten åker ner. Passar utmärkt till det stekta köttet, kokt potatis och de söta små körsbärstomaterna. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
3 dl matlagningsgrädde
1/2 msk majsstärkelse
200 g spenat
salt
peppar
600 g tunnskivad kotlett
1 msk smör eller olja
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2376 KJ / 567 kCal
Fett24 g
Salt1.5 g
Kolhydrater47 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer