Tunn kotlett med gräddstuvad spenat och potatis

0
0
Tunn kotlett med gräddstuvad spenat och potatis

Nog för att salt kotlett är gott nog, så är denna gräddstuvning med spenat kvällens huvudspelare! Grädde och majsstärkelse får koka upp något i kastrullen innan spenaten åker ner. Passar utmärkt till det stekta köttet, kokt potatis och de söta små körsbärstomaterna. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2019

Tunn kotlett med gräddstuvad spenat och potatis

Ingredienser

900 g
potatis
3 dl
matlagningsgrädde
0.5 msk
majsstärkelse
200 g
spenat
-
salt
-
peppar
600 g
tunnskivad kotlett
1 msk
smör eller olja
250 g
körsbärstomater

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och matfettet mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Pressa i lite vitlök i spenaten.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2376 KJ / 567 kCal
Fett 24 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 47 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept