Tunn kotlett med paprikaröra
Kotlett mitt i veckan? Ja tack! Denna rätt är enkel men ack så smakrik. Ris ska kokas och kotletterna ska stekas. Till detta serveras en färgglad paprikaröra gjord på mixad paprika och crème fraiche och grön hjärtsallad. Hoppas maten ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (eller annat gryn)
200 g grillad paprika
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
2 hjärtsallad
600 g tunnskivad kotlett
1 msk olja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Stek köttet i oljan från paprikan och blanda gärna salladen med en vinägrett.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2235 KJ / 532 kCal
Fett21 g
Salt2.4 g
Kolhydrater50 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer