Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Tunn kotlett med paprikaröra

Kotlett mitt i veckan? Ja tack! Denna rätt är enkel men ack så smakrik. Ris ska kokas och kotletterna ska stekas. Till detta serveras en färgglad paprikaröra gjord på mixad paprika och crème fraiche och grön hjärtsallad. Hoppas maten ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Låt paprikan rinna av på hushållspapper eller i en sil. Mixa paprikan och crème fraichen slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär salladen i bitar.
  4. Stek kotletterna i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera riset med kotlett, sallad och paprikaröra.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Stek köttet i oljan från paprikan och blanda gärna salladen med en vinägrett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (eller annat gryn)
  • 200 g grillad paprika
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 2 hjärtsallad
  • 600 g tunnskivad kotlett
  • 1 msk olja

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2235 kJ / 532 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept