Kotlett med potatis- och majsgratäng
Tunnskivad och mör kotlett serveras här med en potatisgratäng med twist. För extra god och söt smak tillsätter du majs i potatisgratängen innan den skjutsas in i ugnen. Servera sedan de stekta kotletterna med gratängen och en fräsch tomatsallad toppad med gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2018
Ingredienser
4 portioner
Gratäng
1 burk majskorn (à 340 g)
800 g potatisgratäng
Tomatsallad
3 tomater
1 hjärtsallad
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Kotlett
ca 600 g tunnskivad kotlett
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2455 KJ / 587 kCal
Fett29 g
Salt3.46 g
Kolhydrater38 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer