Kotlett och krämig fänkålssallad med pepparrot

7
0
Kotlett och krämig fänkålssallad med pepparrot

Kotletten steks och serveras med ugnsrostad potatis med smak av olivolja. Servera allt med en fräsch sallad på fänkål, krispigt äpple, mild gräslök, frisk citron, pepparrot och smetana.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Kotlett och krämig fänkålssallad med pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
potatis
1 msk
olivolja
-
salt och peppar

Fänkålssallad

1
fänkål
1
grönt äpple
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
2 msk
riven färsk pepparrot
1
citron (1 citron motsvarar 1 msk saft)
2 dl
smetana
-
salt och peppar

Kotlett

600 g
benfria kotletter
2 tsk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Rosta potatisen med timjan eller rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2808 KJ / 669 kCal
Fett 36 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden