Kotlett och krämig fänkålssallad med pepparrot

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Kotlett och krämig fänkålssallad med pepparrot

Kotletten steks och serveras med ugnsrostad potatis med smak av olivolja. Servera allt med en fräsch sallad på fänkål, krispigt äpple, mild gräslök, frisk citron, pepparrot och smetana.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Kotlett och krämig fänkålssallad med pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g potatis
1 msk olivolja
salt
peppar

Fänkålssallad

1 fänkål
1 grönt äpple
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 msk riven färsk pepparrot
1 citron (1 citron motsvarar 1 msk saft)
2 dl smetana
salt
peppar

Kotlett

600 g benfria kotletter
2 tsk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2808 KJ / 669 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tunn kotlett med dragon- och senapssås
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
BBQ-kotlett med krämig kål
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett i sötsur sås med ris
Betyg 3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med potatis- och majsgratäng
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sweet and sour pork
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Honungsbräserad endive med kotlett
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga