UNDER 45 MIN | Medel

Kotlett med sötsyrlig tomatsallad

Snabb men lyxig middag står på menyn. Kotletter serveras här med en fräsch tomatsallad med en härlig vinägrett med syra från balsamico och sötma från honung. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Tomatsallad: Skär tomaterna i halvor. Skär salladen i bitar. Skala och skiva löken. Blanda  honung, vinäger, olivolja och tomatpuré till en dressing. Blanda grönsakerna med dressingen och krydda med salt och peppar.
  3. Kotlett: Stek kotletterna i oljan i en stekpanna tills innertemperaturen är 70°C, ca 8 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.  
  4. Servera kotletterna med tomatsallad och ris.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Tomatsallad
  • 250 g tomatmix
  • 2 hjärtsallad
  • 1 rödlök
  • 1 tsk honung
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • salt
  • peppar
Kotlett
  • 4 skivor benfri kotlett
  • 1/2 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2280 kJ / 545 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept