Sweet and sour pork | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sweet and sour pork

Sweet and sour pork är en rätt med en perfekt kombination av smaker. Kotletterna skivas innan de bryns i olja. Därefter häller du över såsen och låter allt sjuda några minuter. Passa på att förbered salladen som är ett tillbehör till grytan. Servera sedan grytan tillsammans med ris och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Kotletter: Skär kotletterna i ca 2 centimeter breda remsor. Bryn dem på båda sidor i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  3. Häll över cooking sauce och låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Sallad: Dela salladen i halvor och skär bort roten. Dela salladen i bitar på längden. Ringla olivolja och vinäger över salladen. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera grytan med ris och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Kotletter
  • ca 600 g tunnskivad kotlett
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 500 g Sweet & Sour Cookingsauce
Sallad
  • 2 hjärtsallad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2589 kJ / 618 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept