Kotlett med krämig hjärtkål och hasselnötter

1
1
Kotlett med krämig hjärtkål och hasselnötter

Denna lilla med naggande goda kålsort kommer helt till sin rätt tillsammans med de rostade hasselnötterna och den salta kotletten. Ät det ihop med den ihåliga bucatinin och strö grana padano på toppen! Bon appétit!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Kotlett med krämig hjärtkål och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner

Hjärtkål

1 dl
rostade hasselnötter
250 g
hjärtkålshuvud
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1/2 msk
olja
1 dl
vitt matlagningsvin
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
hyvlad grana padano
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna bucatini)

Kotlett

ca 500 g
tunnskivad kotlett
1/2 msk
olja

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Nora

9/18/2018

Gott, enkelt och fräscht! Jag hade lite socker i kålstuvningen för att höja smakerna. Toppenrätt! Och lagom mycket.

Näringsvärde per portion

Energi 3115 KJ / 745 kCal
Fett 34 g
Salt 1.44 g
Kolhydrater 59 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept