Kotlett med krämig hjärtkål och hasselnötter
Denna lilla med naggande goda kålsort kommer helt till sin rätt tillsammans med de rostade hasselnötterna och den salta kotletten. Ät det ihop med den ihåliga bucatinin och strö grana padano på toppen! Bon appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018
Ingredienser
4 portioner
Hjärtkål
1 dl rostade hasselnötter
250 g hjärtkålshuvud
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 msk olja
1 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl hyvlad grana padano
salt
peppar
4 port pasta (gärna bucatini)
Kotlett
ca 500 g tunnskivad kotlett
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3115 KJ / 745 kCal
Fett34 g
Salt1.44 g
Kolhydrater59 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott, enkelt och fräscht! Jag hade lite socker i kålstuvningen för att höja smakerna. Toppenrätt! Och lagom mycket.
Nora
2018-09-18