Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tunn kotlett med gräddsås

Tunt skivad fläskkotlett är ett gott och billigt kött till vardags. Här gör du både kotletter och gräddsås i samma panna vilket är ett smart knep när man har ont om tid. Servera med klassiska tillbehör som kokt potatis och gröna ärtor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek kotletterna i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Häll grädde, soja och timjan i pannan och låt sjuda några minuter.
  4. Servera kotletterna med potatis, sås och gröna ärtor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimattips

Minskar du köttmängden från 150 till 100 g per person och lägger till motsvarande mängd färsk svamp som du steker med köttet minskar du klimatpåverkan med 30 %.

Tips

Red ev. av såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 250 g gröna ärter
  • 600 g tunnskivad kotlett
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
Att ha hemma
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk timjan
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2104 kJ / 502 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept