Tunn kotlett med gräddsås
Tunt skivad fläskkotlett är ett gott och billigt kött till vardags. Här gör du både kotletter och gräddsås i samma panna vilket är ett smart knep när man har ont om tid. Servera med klassiska tillbehör som kokt potatis och gröna ärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
250 g gröna ärtor
600 g tunnskivad kotlett
2 1/2 dl matlagningsgrädde
Att ha hemma
1/2 msk olja
salt
peppar
1 msk japansk soja
1 tsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2104 KJ / 502 kCal
Fett14 g
Salt3.53 g
Kolhydrater48 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte ut kotlett till karré, och hade broccoli + blomkål till istället för ärtor. Serverades även med hemmagjord vinbärgelé. Enkelt och gott! Görs gärna flera gånger.
Katrine
2024-07-02Toppen och klassiskt! Vi brukar byta ut ärtorna mot haricot verts eller broccoli, vilket funkar utmärkt. Men det saknas alltid det lilla extra: sylten.
Henrik
2023-12-30Enkelt och sjuktgått
Göran
2022-10-30