Kotlett med parmesanstuvad spenat
Mör kotlett serveras här Italian style med potatis och stuvad spenat med parmesanost. Kotletten steker du i panna till en gyllenbrun färg. Spenaten låter du sjuda i mjölk till en härlig stuvning för att sedan addera parmesanflarn. Servera med kokt potatis och färska tomater och middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Stuvad spenat
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
400 g fryst bladspenat
1/2 tsk salt
2 krm peppar
95 g parmesanflarn
Kotlett
ca 600 g tunnskivad kotlett
1 msk olja
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2465 KJ / 588 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater46 g
Protein50 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Denna rätten måste jag verkligen klaga på med det bestämdaste.. Stuvningen blev bara en vattenskadad röra, vi gjorde helt efter receptet. I fryst spenat är det väldigt mycket vatten, kan tänka mig att om man tinar spenaten, pressar ut vattnet och låter den sjuda mycket längre, kanske det blir en stuvning... Denna rätt kommer vi ALDRIG prova igen.
Mikael
2018-04-25Hej Mikael! Vad tråkigt att du fick en så dålig upplevelse med denna rätt, vi har ändrat i receptet nu att stuva spenaten i en stekpanna iställlet för en kastrull. Hälsningar Elin
Redaktionen
2018-05-02