UNDER 45 MIN | Enkel

Krämig kotlett i plommonsås

Kotlett står på kvällens meny! Här med en smakrik plommonsås till där du låter plommonen stekas med kotletterna någon minut på slutet, och sen blandar i grädde och soja. Smidigt när allt tillagas i samma stekpanna! Servera kotletterna med potatis och lite sallad för att få en färgklick till rätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skär plommonen i bitar.
  3. Bryn kotletterna på båda sidor i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Låt plommonen steka med någon minut.
  4. Sänk värmen och häll i grädde och soja och låt sjuda ca 5 minuter.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Servera kotletten i såsen med potatis och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite äppelmos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 12 urkärnade katrinplommon
  • 4 skivor benfri tunnskivad kotlett
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 kruksallad
Att ha hemma
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk japansk soja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2310 kJ / 551 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept