Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök

Ett snabblagat och matigt recept på ciderbräserad kotlett med äpple och steklök. Du gör det av bland annat steklök, kotlett, äppelcider, grädde, äpple och sockerärter. Passar bra att servera med rostade rotfrukter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken. Bryn köttet och löken i matfettet, krydda med salt och peppar. Häll på cidern och koka sakta under lock i 7-8 minuter.
  2. Lyft upp kött och lök, lägg det på en tallrik som täcks med folie. Häll matlagningsgrädden i pannan och låt det koka ihop några minuter.
  3. Red med majsstärkelse utrört med vatten. Smaka av såsen med salt och peppar.
  4. Kärna ur och tärna äpplena. Dela sockerärterna på längden. Lägg kött, lök, äpplen och sockerärter i såsen och koka upp. Servera med rostade rotfrukter eller potatispuré.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g röd eller gul steklök
  • 600 g kotlett benfri och skivad
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 dl äppelcider (helst torr)
  • 1 dl matlagningsgrädde (15%)
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 äpplen Elise eller Ingrid-Marie
  • 150 g sockerärter
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare