Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök

2
3
Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök

Ett snabblagat och matigt recept på ciderbräserad kotlett med äpple och steklök. Du gör det av bland annat steklök, kotlett, äppelcider, grädde, äpple och sockerärter. Passar bra att servera med rostade rotfrukter.

Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök

Ingredienser

4 portioner
250 g röd eller gul steklök
600 g kotlett benfri och skivad
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 dl äppelcider (helst torr)
1 dl matlagningsgrädde (15%)
2 tsk majsstärkelse
2 äpplen Elise eller Ingrid-Marie
150 g sockerärtor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Margareta

2011-10-10

Nej, det här var ingen höjdare. Påminner om smaklös diet/sjukhusmat tyvärr. Sockerärterna passar inte in smakmässigt heller.

Gun

2011-04-04

Lättlagad och god variant på kotlett. Cider och äpple ger god smak till kotletten.

Sten

2011-02-18

Denna rätt är mycket god och därtill lättillagad! Jag rekommenderar den å det livligaste.