Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök
Ett snabblagat och matigt recept på ciderbräserad kotlett med äpple och steklök. Du gör det av bland annat steklök, kotlett, äppelcider, grädde, äpple och sockerärter. Passar bra att servera med rostade rotfrukter.
Ingredienser
4 portioner
250 g röd eller gul steklök
600 g kotlett benfri och skivad
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 dl äppelcider (helst torr)
1 dl matlagningsgrädde (15%)
2 tsk majsstärkelse
2 äpplen Elise eller Ingrid-Marie
150 g sockerärtor
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Nej, det här var ingen höjdare. Påminner om smaklös diet/sjukhusmat tyvärr. Sockerärterna passar inte in smakmässigt heller.
Margareta
2011-10-10Lättlagad och god variant på kotlett. Cider och äpple ger god smak till kotletten.
Gun
2011-04-04Denna rätt är mycket god och därtill lättillagad! Jag rekommenderar den å det livligaste.
Sten
2011-02-18