Tunn kotlett med gräddsås

Tunt skivad fläskkotlett är ett gott och billigt kött till vardags. Här gör du både kotletter och gräddsås i samma panna vilket är ett smart knep när man har ont om tid. Servera med klassiska tillbehör som kokt potatis och gröna ärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2104 KJ / 502 kCal
Fett14 g
Salt3.53 g
Kolhydrater48 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
4 stBytte ut kotlett till karré, och hade broccoli + blomkål till istället för ärtor. Serverades även med hemmagjord vinbärgelé. Enkelt och gott! Görs gärna flera gånger.
Katrine
Toppen och klassiskt! Vi brukar byta ut ärtorna mot haricot verts eller broccoli, vilket funkar utmärkt. Men det saknas alltid det lilla extra: sylten.
Henrik
Enkelt och sjuktgått
Göran