Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sojamarinerad kotlettrad med picklade grönsaker

Här är ett aptitligt och asieninspirerat recept på sojamarinerad kotlettrad med picklade grönsaker. Rätten har intressanta och rikliga smaker av chili, ingefära och soja och de picklade grönsakerna som du gör själv är en höjdare på middagsbordet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken, blanda den med soja, rapsolja, sesamfrö och honung, rör om.
  2. Lägg köttskivorna i marinaden.
  3. Dela och kärna ur chilin. Koka upp ättikssprit, socker, vatten, ingefära och chili.
  4. Skala, dela och kärna ur gurkan, skär den i sneda skivor. Skala och skär löken i små klyftor. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Lägg grönsakerna i den varma ingefärslagen.
  5. Stek eller grilla köttet ca 1 minut på varje sida.
  6. Servera köttet med jasminris, pickles och sweet mango sauce (finns färdig på flaska).

För alla

Läs noga innehållet på sweet mango saucen. Rätten är i övrigt gluten-, laktos-, mjölkprotein- och äggfri.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 msk flytande honung
  • 600 g tunnskivad benfri kotlett
  • 1 röd chili
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3 msk riven ingefära
  • 1 gurka
  • 1 silverlök
  • 1 litet blomkålshuvud
Till servering
  • jasminris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?