UNDER 30 MIN | Medel

Tunn kotlett i basilikasås

En rätt som både går snabbt och är enkel att svänga ihop hittar du här. En härligt tunnskivad kotlett serveras med en len basilikasås och härlig nykokt potatis. Tomatsalladen adderar lite färg och syra till rätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Hacka basilikan och skär tomaterna i bitar. Blanda tomaterna med hälften av basilikan (spara resten till såsen) och blanda med olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  3. Stek kotletterna i smöret i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Rör ner mjölk och crème fraiche samt resten av basilikan i pannan. Låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera kotletterna i såsen med potatis och tomatsallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mjölk till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Pressa i en vitlöksklyfta i stekpannan med kotletterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1/2 påse färsk basilika (à 30 g)
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 600 g tunnskivad kotlett
  • 1 msk smör eller olja
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl lätt crème fraiche

Näringsvärde
Per portion

Energi 2152 kJ / 513 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept