Tunn kotlett i basilikasås

6
2
Tunn kotlett i basilikasås

En rätt som både går snabbt och är enkel att svänga ihop hittar du här. En härligt tunnskivad kotlett serveras med en len basilikasås och härlig nykokt potatis. Tomatsalladen adderar lite färg och syra till rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2019

Tunn kotlett i basilikasås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1/2
påse färsk basilika (à 30 g)
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
-
salt
-
peppar
600 g
tunnskivad kotlett
1 msk
smör eller olja
2 dl
mjölk
1 dl
lätt crème fraiche

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mjölk till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Pressa i en vitlöksklyfta i stekpannan med kotletterna.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Samantha

10/21/2019

Jättegott!

Ida

9/19/2019

Med 3/4 grönsaksbuljongtärning, lite soya och lite grädde blev såsen fantastisk och så resten av maten:)

Näringsvärde per portion

Energi 2152 KJ / 513 kCal
Fett 19 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 46 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept