Tunn kotlett i basilikasås
En rätt som både går snabbt och är enkel att svänga ihop hittar du här. En härligt tunnskivad kotlett serveras med en len basilikasås och härlig nykokt potatis. Tomatsalladen adderar lite färg och syra till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 påse färsk basilika (à 30 g)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
600 g tunnskivad kotlett
1 msk smör eller olja
2 dl mjölk
1 dl lätt crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2152 KJ / 513 kCal
Fett19 g
Salt1.4 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Samantha
2019-10-21Med 3/4 grönsaksbuljongtärning, lite soya och lite grädde blev såsen fantastisk och så resten av maten:)
Ida
2019-09-19