Tomat- och timjansbräserad kotlett, blomkål och mandel
Det som gör denna rätt fantastisk god är kotletterna som får en viss sötma av honung och den speciella karaktären av timjan. Syrlig blomkål i ugn bryter av smakerna i kombination med grovt hackad mandel, salladslök och citron som pressas över innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016
Ingredienser
4 portioner
Blomkål
1 blomkål (à 800 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1/2 dl hela skalade mandlar
1 1/2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 citron
4 port bulgur eller annat gryn
Kotlett
4 benfria kotletter
1 msk olivolja
1 burk plommontomater (à 400 g)
1/2 kruka timjan
1 msk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2012 KJ / 481 kCal
Fett15.5 g
Salt1.98 g
Kolhydrater42.3 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer