Tomat- och timjansbräserad kotlett, blomkål och mandel

17
0
Tomat- och timjansbräserad kotlett, blomkål och mandel

Det som gör denna rätt fantastisk god är kotletterna som får en viss sötma av honung och den speciella karaktären av timjan. Syrlig blomkål i ugn bryter av smakerna i kombination med grovt hackad mandel, salladslök och citron som pressas över innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016

Tomat- och timjansbräserad kotlett, blomkål och mandel

Ingredienser

4 portioner

Blomkål

1
blomkål (à 800 g)
1/2
förp salladslök (à 125 g)
1/2 dl
hela skalade mandlar
1 1/2 msk
olivolja
-
salt och peppar
1/2
citron
4
port bulgur eller annat gryn

Kotlett

4
benfria kotletter
1 msk
olivolja
1
burk plommontomater (à 400 g)
1/2
kruka timjan
1 msk
honung

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2012 KJ / 481 kCal
Fett 15.5 g
Salt 1.98 g
Kolhydrater 42.3 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept