Kotlett med rödvinssås och gurksallad
En lite mer klassisk rätt i form av kotlett med rödvinssås kommer här. Du äter den tillsammans med ugnsrostad potatis och en fräsch gurksallad. Den gör du genom att blanda gurka och salladslök med lite olivolja och vinäger, enkelt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2023
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
1/2 gurka
2 salladslökar
2 tsk olivolja
1 tsk vit- eller rödvinsvinäger
400 g tunnskivad kotlett
2 tsk olja
1 förp rödvinssås (à 230 ml)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2438 KJ / 582 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater46 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Byte rödvinssåsen istället använde Jenssens favorit såsen och det smakar gott också. Gurksallad missade något så lagt jag till balsamvinäger.
Andrew
2021-08-25Besviken på mängden kotlett. I receptet stod 400 gram. I påsen var paketet på 298 gram. Den som packar påsen borde ha lite bättre koll på mängden som ingår i receptet.
Tommy
2020-12-01