UNDER 30 MIN | Medel

Kotlett med rödvinssås och gurksallad

En lite mer klassisk rätt i form av kotlett med rödvinssås kommer här. Du äter den tillsammans med ugnsrostad potatis och en fräsch gurksallad. Den gör du genom att blanda gurka och salladslök med lite olivolja och vinäger, enkelt och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.  
  2. Skär potatisen i skivor och blanda med oljan i en ugnsform. Krydda med salt och peppar och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skär gurkan i tunna skivor, gärna på snedden. Ansa och skiva salladslöken tunt.
  4. Blanda gurka och lök med olivolja och vinäger, krydda med salt och peppar.
  5. Stek kotletterna i oljan i en stekpanna, ca 2 minuter per sida, krydda med salt och peppar. Sänk värmen och rör ner rödvinssåsen. Låt såsen bli varm.
  6. Servera kotletten i såsen med rostad potatis och gurksallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 gurka
  • 2 salladslökar
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk vit- eller rödvinsvinäger
  • 400 g tunnskivad kotlett
  • 2 tsk olja
  • 1 förp rödvinssås (à 230 ml)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2438 kJ / 582 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept