Färgglatt tonfiskris
Ett färgglatt tonfiskris som både tilltalar syn och smak, enkelt och gott till middag. Riset ger du färg med grönsaker och tonfisken tillför sältan. För lite extra sting kan du krydda risrätten med lite tabasco.
Ingredienser
4 portioner
3 dl långkornigt ris
3 paprikor gärna i olika färger
2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
1 burk majs (à 300 g)
1 burk gröna oliver (à ca 200 g)
2 msk olja
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm tabasco
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2016 KJ / 482 kCal
Fett13 g
Salt3.91 g
Kolhydrater59 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt. Vi skippade oliverna och serverade några ägghalvor till. Mums!
Camilla
2010-07-082003-11-08 Jättegod och enkel vardagsmat, men blir ännu godare och nyttigare med avorioris (som är ett fullkornsris).
Iris
2005-11-08Super enkelt och väldigt gott. Ett tips är att ställa fram lite soya och sweet chili sås.
Angelica
2005-03-16