Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färgglatt tonfiskris

Ett färgglatt tonfiskris som både tilltalar syn och smak, enkelt och gott till middag. Riset ger du färg med grönsaker och tonfisken tillför sältan. För lite extra sting kan du krydda risrätten med lite tabasco.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.
  3. Låt tonfisk, majs och oliver rinna av.
  4. Fräs paprikan i oljan några min. Vänd i det nykokta riset, tonfisk, majs och oliver. Krydda med salt och gärna tabasco.
  5. Servera tonfiskriset med en blandad sallad och bröd.

Tips

Är tiden extra knapp kan du använda snabbris till denna rätt så står middagen på bordet inom 15 min.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 3 paprikor gärna i olika färger
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 1 burk gröna oliver (à ca 200 g)
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm tabasco
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2145 kJ / 512 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden