Ett färgglatt tonfiskris som både tilltalar syn och smak, enkelt och gott till middag. Riset ger du färg med grönsaker och tonfisken tillför sältan. För lite extra sting kan du krydda risrätten med lite tabasco.
Ingredienser
4 portioner
3
dl
långkornigt ris
3
paprikor gärna i olika färger
2
burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
1
burk majs (à 300 g)
1
burk gröna oliver (à ca 200 g)
2
msk
olja
1
tsk
salt
1 - 1 1/2
krm
tabasco
Gör så här
Tips
Är tiden extra knapp kan du använda snabbris till denna rätt så står middagen på bordet inom 15 min.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
6
5 st
Kommentarer
Camilla
2010-07-08
Gott och enkelt. Vi skippade oliverna och serverade några ägghalvor till. Mums!
Iris
2005-11-08
2003-11-08
Jättegod och enkel vardagsmat, men blir ännu godare och nyttigare med avorioris (som är ett fullkornsris).
Angelica
2005-03-16
Super enkelt och väldigt gott. Ett tips är att ställa fram lite soya och sweet chili sås.
Kommentarer
Camilla
2010-07-08Gott och enkelt. Vi skippade oliverna och serverade några ägghalvor till. Mums!
Iris
2005-11-082003-11-08 Jättegod och enkel vardagsmat, men blir ännu godare och nyttigare med avorioris (som är ett fullkornsris).
Angelica
2005-03-16Super enkelt och väldigt gott. Ett tips är att ställa fram lite soya och sweet chili sås.