Hot tuna melt
Krämig tonfiskröra med hetta från jalapeños tar tillsammans med cheddarost och saltgurka plats mellan två skivor surdegsbröd och steks gyllene tills osten smält. Hot tuna melt är värmande, enkelt och ljuvligt gott – het comfort food när den är som bäst!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
4 portioner
2 - 3 msk hackad inlagd jalapeño
1 selleristjälk
4 saltgurkor
2 förp tonfisk i vatten (à ca 170 g)
1 dl majonnäs
salt
12 skivor cheddarost
8 skivor surdegsbröd
ca 2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2135 KJ / 510 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein21 g
Kommentarer
Om du vill bjuda 8 personer blir det besvärligt med stekning och varmhållning. Kan de serveras rumsvarma ? Kan man grilla på plåt i ugnen ? PG
Per
2024-08-17Vad menar ni med 4 saltgurkor? Låter väldigt mycket :)
Rikard
2024-06-22Hej Rikard! Jo, en saltgurka var men det är väldigt mycket god fyllning. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-24Min vardagsfavorit, mums!
Annika
2024-04-11