Hot tuna melt
Krämig tonfiskröra med hetta från jalapeños tar tillsammans med cheddarost och saltgurka plats mellan två skivor surdegsbröd och steks gyllene tills osten smält. Hot tuna melt är värmande, enkelt och ljuvligt gott – het comfort food när den är som bäst!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
4 portioner
2 - 3 msk hackad inlagd jalapeño
1 selleristjälk
4 saltgurkor
2 förp tonfisk i vatten (à ca 170 g)
1 dl majonnäs
salt
12 skivor cheddarost
8 skivor surdegsbröd
ca 2 msk smör
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Servera gärna med en sallad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2135 KJ / 510 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein21 g
Kommentarer
Min vardagsfavorit, mums!
Annika
2024-04-11Enkelt gott smidigt
Oscar
2023-05-02Supergott! Ska testa med kyckling nästa gång.
Camilla
2023-03-11