Tuna bowl med avokado och picklad rödlök
Det är faktiskt inte så svårt att göra sin egna bowl. Du picklar bara lite rödlök, rör ihop en majo, kokar sushiris, hackar lite grönt och marinerar tonfisk. Sedan är du klar, och det är färdigt att äta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port sushiris
Lök
1 rödlök
1/2 msk ättiksprit (12%)
1 msk strösocker
1 1/2 dl vatten
Majonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1 1/2 msk japansk soja
Tillbehör
2 avokador
250 g snackgurka
Tonfisk
1 msk sesamfrö
2 msk japansk soja
1/2 tsk sambal oelek
2 förp vit fryst tonfisk (à 280 g)
2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3175 KJ / 759 kCal
Fett47 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott sätt att tillreda tonfisken på! Hade dock kokt mandel potatis till istället för ris och resterna av fiskromsåsen från gårdagens fiskrätt som extra tillbehör.
Marianne
2023-07-19Ska man marinera tonfisken i sojablandningen innan man steker tonfisken? Lite oklart i receptet!
Else-marie
2022-07-29Hej Else-Marie! Tack för din kommentar. Tonfisken ska marineras i sojablandningen efter att den har stekts 😊 Hälsningar Tove
Redaktionen
2022-08-02Supergott! Ge gärna tonfisken lite extra tid i marinaden. Vi kompletterade även med räkor
Hans
2022-04-16