Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tonfiskrulle

Underbart krämig och smarrig tonfiskröra i tunnbröd som passar hela familjen! Röran är fylld med majs, tonfisk, crème fraiche och får smak av vitlök, chilisås (eller ketchup för de som vill ha en mindre smakrik rätt) sambal och färsk gräslök. Smarrigt värre!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
  2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet från potatisen och mosa den grovt med en gaffel. Blanda i oljan och smaka av med salt och peppar.
  3. Låt tonfisken och majsen rinna av i en sil.
  4. Hacka gräslöken och blanda den med crème fraiche, pressad vitlök, chilisås eller ketchup och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner tonfisken och majsen.
  5. Skala löken, skiva den och tomaterna.
  6. Fördela potatis, tonfiskröra, lök och tomater på brödet och rulla ihop.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g potatis
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
  • 2 förp tonfisk i vatten (à 185 g)
  • 340 g majs
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl chilisås eller ketchup
  • 1/2 msk sambal oelek
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 8 bitar mjukt tunnbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3413 kJ / 816 kCal