Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili

37
11
Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili

Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili och frästa grönsaker i sambal oelek är en färgglad och välsmakande rätt ifrån det asiatiska köket. Servera med bröd och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011

Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili

Ingredienser

4 portioner
3 dl ris t ex basmati
1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 350 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
2 tsk sambal oelek
3 msk olja
salt
2 ägg
2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
2 dl sweet chilisås

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sambal oelek, sweet chilisåsen och brödet I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein, men innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Linda

2021-12-01

Har gjort den några gånger nu och blir jättegott har även på lite curry. Idag ska jag göra den igen men prova med kassler istället ☺️

Louise

2021-11-10

Väldigt god smak, tror den blir godare med något annat än tonfisk dock. T.ex kyckling

Johan-anders

2021-01-11

Bra recept. Jag improviserade med zucchini istället för vitkål och en hackad jalapeño istället för sambal oelek. Funkade det med! Ganska rejält med tonfisk, gott förvisso men går nog med bara en burk också.

Näringsvärde per portion

Energi 1820 KJ / 437 kCal
Läs mer om näringsvärden