Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili

Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
12
Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili

Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili och frästa grönsaker i sambal oelek är en färgglad och välsmakande rätt ifrån det asiatiska köket. Servera med bröd och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011

Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili

Ingredienser

4 portioner
3 dl  ris t ex basmati
1   klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 350 g)
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1   röd paprika
2 tsk  sambal oelek
3 msk  olja
salt
2   ägg
2   burkar tonfisk i olja (à 185 g)
2 dl  sweet chilisås

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sambal oelek, sweet chilisåsen och brödet I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein, men innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Det var gott men tror det blir bättre med kyckling istället så det skall jag prova.

Tommy

2023-06-19

Har gjort den några gånger nu och blir jättegott har även på lite curry. Idag ska jag göra den igen men prova med kassler istället ☺️

Linda

2021-12-01

Väldigt god smak, tror den blir godare med något annat än tonfisk dock. T.ex kyckling

Louise

2021-11-10

Näringsvärde per portion

Energi1820 KJ / 437 kCal

Testa liknande recept

Stekt ris med tonfisk, grönsaker och ägg
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pita med kinesisk köttfärs
Betyg 3.9 av 5.
61 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sesamstekt vit tonfisk med avokado, mango och lime
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbrödsrullar med tonfisk och spenat
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig sweet chilikyckling i ugn
Betyg 3.8 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med tonfisk
Betyg 3.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga