Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili

Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili och frästa grönsaker i sambal oelek är en färgglad och välsmakande rätt ifrån det asiatiska köket. Servera med bröd och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär vitkålen i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Fräs alla grönsakerna och sambal oelek i 1/3 av oljan i en stor stekpanna.  Krydda med salt. Ta upp på en tallrik och håll varmt.
  3. Vispa upp äggen och stek dem i resten av oljan. Rör ner riset. Rör runt så allt blandar sig väl. Låt tonfisken rinna av, tillsätt den och grönsakerna.
  4. Servera med sallad, bröd och sweet chilisås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sambal oelek, sweet chilisåsen och brödet I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein, men innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl ris t ex basmati
  • 1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 350 g)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 msk olja
  • salt
  • 2 ägg
  • 2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
  • 2 dl sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1820 kJ / 437 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer