Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili
Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili och frästa grönsaker i sambal oelek är en färgglad och välsmakande rätt ifrån det asiatiska köket. Servera med bröd och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011
Ingredienser
4 portioner
3 dl ris t ex basmati
1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 350 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
2 tsk sambal oelek
3 msk olja
salt
2 ägg
2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
2 dl sweet chilisås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1820 KJ / 437 kCal
Kommentarer
Det var gott men tror det blir bättre med kyckling istället så det skall jag prova.
Tommy
2023-06-19Har gjort den några gånger nu och blir jättegott har även på lite curry. Idag ska jag göra den igen men prova med kassler istället ☺️
Linda
2021-12-01Väldigt god smak, tror den blir godare med något annat än tonfisk dock. T.ex kyckling
Louise
2021-11-10