Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili

33
9
Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili

Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili och frästa grönsaker i sambal oelek är en färgglad och välsmakande rätt ifrån det asiatiska köket. Servera med bröd och sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011

Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili

Ingredienser

4 portioner
3 dl
ris t ex basmati
1
klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 350 g)
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1
röd paprika
2 tsk
sambal oelek
3 msk
olja
-
salt
2
ägg
2
burkar tonfisk i olja (à 185 g)
2 dl
sweet chilisås

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sambal oelek, sweet chilisåsen och brödet I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein, men innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Johan-anders

2021-01-11

Bra recept. Jag improviserade med zucchini istället för vitkål och en hackad jalapeño istället för sambal oelek. Funkade det med! Ganska rejält med tonfisk, gott förvisso men går nog med bara en burk också.

Asif

2020-08-01

Lägg till Curry! Vart sjukt gott. Skippade sweet chili sås. För mkt socker :)

Magdalena

2018-09-18

Bra och enkel vardagsrätt till hela familjen.. Funkade även för mannen som påstår sig inte gilla tonfisk. Jag valde dock att tilsätta hackad paprika när allt var klarat. Strödde röd hackad färsk paprika uppepå. då barnet gillar färsk men inte tillagad paprika. Bonus; mer näring när inte paprikan upphettats, samt ett härligt friskt tugg :)

Näringsvärde per portion

Energi 1820 KJ / 437 kCal
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept