Rostad potatis med tonfisk- och currykräm
Koka potatis som du krossar med handen innan du lägger in dom i ugnen en liten stund tillsammans med lite olja och ströbröd. Curry och äpple ger en härlig smak till denna superenkla tonfiskröra som även passar utmärkt att servera på knäckebröd som en enkel lunch.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna Amandine eller Marilyn)
1 msk rapsolja
1 krm peppar
1/2 dl panko eller vanligt ströbröd
1 grönt äpple
1 1/2 dl majonnäs
2 förp tonfisk (à 120 g)
2 tsk curry
4 snackgurkor eller vanlig gurka (4 snackgurkor motsvarar ca 1/2 gurka)
250 g körsbärstomater eller valfria tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2369 KJ / 567 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein20 g
Kommentarer
Supergott!
Linda
2022-03-12En ny favorit i vår familj. Dottern, som egentligen inte gillar tonfisk, blev helt såld!
Annika
2021-06-29Hackadepplet och blev supergott! Lätt och fräsch mat till sommaren.
Frida
2021-06-23