Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tonfiskröra med purjopasta

Tonfiskröra med purjopasta är ett lättlagat och smakrikt alternativ till vardagsmiddagen. Pastan med purjolök serveras här med en härlig och het röra av tonfisk, chili, mini fraiche samt sambal oelek.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj, ansa och skär purjon i strimlor. Låt purjostrimlorna koka med pastan när ca 3 minuter återstår av koktiden.
  3. Låt tonfisken rinna av. Koka upp minifraiche och chilisås. Smaka av med salt och gärna sambal oelek. Vänd i tonfisken och låt den bli varm. Låt pasta och purjo rinna av.
  4. Servera purjopastan med tonfiskröran, bröd och strimlad sallad.

För alla

Gör glutenfri: koka glutenfri pasta med purjon.
Gör mjölkfri: byt ut mini fraichen mot amma mängd havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

1-2 pressade vitlöksklyftor (för 4 port) i tonfiskröran ger den en extra god smak.

Gröna tipset: Uteslut tonfisken och ersätt med 2 burkar avrunna kikärter (för 4 port) om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex tagliatelle
  • 2 purjolökar
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200g)
  • 2 dl mini fraiche
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2261 kJ / 540 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden