Stekt ris med tonfisk, grönsaker och ägg
Lättlagad och god måltid som passar utmärkt både till middag och lunch. Stek ris med vitkål, röd paprika, tonfisk och ägg. Garnera med koriander och servera tillsammans med sweet chilisås.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
4 portioner
3 dl basmatiris
1 klyfta vitkål (à 350 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika (à 150 g)
1 tsk sambal oelek
2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
4 ägg
koriander
sweet chilisås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott, kändes som en nyttig maträtt. Vi lade även till sockerärter, kommer ätas fler gånger i vår gamilj!
Petrus
2014-07-25God rätt med spännande smaker! Enkel och snabb att göra. Glöm inte chilisåsen på toppen, det blev pricken över i:et. Rekommenderar!
Linnéa
2010-12-01Gott tyckte vi. Dubblera gärna mängden Sambal Oelek så smakar det mera!
Linda
2010-11-15