Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt ris med tonfisk, grönsaker och ägg

Lättlagad och god måltid som passar utmärkt både till middag och lunch. Stek ris med vitkål, röd paprika, tonfisk och ägg. Garnera med koriander och servera tillsammans med sweet chilisås.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär vitkål i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlöksklyfta. Dela, kärna ur och hacka paprika. Fräs lök och kål ca 3 minuter i en stor stekpanna i olja. Tillsätt paprika och fräs ytterligare 4 minuter. Krydda med sambal oelek och salt.
  3. Häll av tonfisk, tillsätt dem och det kokta riset. Vispa upp ägg och tillsätt i riset. Rör runt så allt blandar sig väl. Garnera med koriander och servera med sweet chilisås.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 1 klyfta vitkål (à 350 g)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika (à 150 g)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
  • 4 ägg
  • koriander
  • sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer