UNDER 30 MIN | Enkel

Tryffeldoftande triangoli med champinjonsallad

Vilken tur att det finns så här goda, och framförallt färdiga triangoli! Låt dofter från tryffeln och svamp fylla ditt kök, och avnjut sedan pastaknytena i en krämig sås, med en svampsallad och härlig broccoli. Vi lovar att det smakar lika gott som det doftar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till broccolin och pastan.
  2. Ansa och skär broccolin i bitar.
  3. Ansa och skiva salladslöken och champinjonerna. Blanda till en sallad.
  4. Koka broccolin i först 2 minuter. Lägg sedan i pastan och koka ytterligare 3 minuter.
  5. Häll av pastan och broccolin i ett durkslag och sätt tillbaka kastrullen på plattan igen.
  6. Värm svampcrème, smetana och mjölk i kastrullen och smaka av med salt och peppar. Vänd ner pastan och broccolin i såsen.
  7. Servera pastan med champinjonsalladen.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Blanda salladen med en vinägrette.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 150 g broccoli
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 250 g champinjoner
  • 2 förp färsk fylld pasta med karljohansvamp & tryffel (à 125 g)
  • 130 g crème av svamp med tryffel
  • 1 dl smetana
  • 1/2 dl mjölk
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 3260 kJ / 767 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept