Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med champinjon- och purjosås

Pasta med sås på champinjoner och purjolök är en lättlagad middag som bjuder dig på en krämigt god känsla. Den kokta pastan smaksätts av svampen och löken när den blandas med såsen. Strö över några svarta oliver innan servering för sältans skull.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Ansa och skiva champinjonerna. Fräs purjo och svamp i olja ca 5 min. Krydda med salt och peppar och häll på grädden. Låt puttra några min.
  3. Låt pastan rinna av och vänd ner i såsen. Strö över oliverna.
  4. Servera pastan med bröd och strimlad isbergssallad.

För alla

Gör glutenfri: byt ut pastan mot glutenfri pasta.
Gör mjölkfri: byt ut laga lätt grädden till havre- eller sojabaserad gräddprodukt.

Tips

Pressa gärna i 1-2 vitlöksklyftor (för 4 port) i såsen för lite extra smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex tagliatelle
  • 2 purjolökar
  • 300 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 1/2 dl laga lätt grädde (5%)
  • 30 svarta oliver med kärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2189 kJ / 526 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden