Pasta med champinjon- och purjosås
Pasta med sås på champinjoner och purjolök är en lättlagad middag som bjuder dig på en krämigt god känsla. Den kokta pastan smaksätts av svampen och löken när den blandas med såsen. Strö över några svarta oliver innan servering för sältans skull.
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex tagliatelle
2 purjolökar
300 g champinjoner
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 1/2 dl laga lätt grädde (5%)
30 svarta oliver med kärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2089 KJ / 501 kCal
Fett19 g
Salt2.58 g
Kolhydrater62 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stjärnor för smak, lätthetsgrad och tid.
Maria
2023-07-31Väldigt lättlagat och mycket gott. Vi använde egen plockad svamp samt bytte grädden mot Oatly iMat som är nyttigare och typ lika gott.
Esbjörn
2008-01-20En kanon god maträtt, lätt att göra.
Elisabeth
2006-10-26