Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfilé med sojagräddstuvad svamp

Snabblagad kycklingrätt med fräsch broccoli och svamp stuvad i sojagrädde. Vitlök ger svampstuvningen lite extra sting och kompletterar filéerna fint.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor. Lägg dem i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Stek färdigt i ugnen, ca 15 minuter.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och vitlök i olja utan att det tar färg. Tillsätt champinjonerna, stek dem i ca 10 minuter tills vätskan kokat bort.
  4. Tillsätt grädde och smaka av med soja och peppar. Låt inte såsen koka mer än någon minut, då den tjocknar snabbt.
  5. Ångkoka broccoli och blomkål och servera som tillbehör i stället för ris/pasta/potatis.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein, gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (alt fläskkotletter)
  • 1 1/2 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g champinjoner
  • sojagrädde
  • soja
  • 400 g broccoli och blomkål
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer