Risotto med svamp och broccoli | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Risotto med svamp och broccoli

En tilltalande och ljuvlig risotto med svamp och broccoli. Passar bra ihop med ett gott bröd som en vegetarisk rätt eller med lax, kyckling eller en kryddig korv.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och skär broccolin i små bitar. Spara några buketter. Ansa svampen och skär den i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp panna och fräs löken. Lägg i broccolihack och svamp och rör om. Häll på riset och låt det fräsa någon minut. Späd med buljong, lite i taget, och låt riset suga upp alla buljong innan mer hälls i.
  3. Koka riset ca 18 minuter. Det ska bli mjukt och krämigt.
  4. Koka under tiden broccoliblommorna i lite lättsaltat vatten 2-3 minuter. Rör ner osten i risotton och smaksätt med timjan, salt och peppar från kvarnen. Servera risotton med ett gott Festbröd med parmesan.

Tips

Om du vill kan du även skära ner bitar av till exempel ugnsbakad lax eller stekta kycklingfiléer eller en bit god mejramkorv i risotton.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 broccolistånd (2 broccolistånd motsvarar ca 250 g)
  • 100 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 5 dl avorioris
  • 10 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 1 1/2 dl riven parmesanost eller prästost
  • 2 tsk färsk timjan
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan