Sallad med brysselkål och pestodressing

Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
0
Sallad med brysselkål och pestodressing

Brysselkålssallad med två sorters bönor och grillad paprika, toppas med mandelrostade krutonger gjorda på surdegsbröd. Perfekt på buffébordet eller som lunch i mellandagarna. Det är pestodressingen som förgyller denna sallad tillsammans med färsk persilja.

Sallad med brysselkål och pestodressing

Ingredienser

4 portioner

Krutonger

3   skivor surdegsbröd
2 msk  olivolja
1 dl  mandelspån (à 50 g)

Dressing

2 msk  olivolja
1/2 dl  pesto
2 msk  rödvinsvinäger

Sallad

1   rödlök
150 g  haricots verts (bönor)
500 g  brysselkål
1   förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
1   burk strimlad grillad paprika (à 200 g)
20 g  färsk persilja
salt och peppar

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto mot soltorkad tomatcrème, eller byt ut pesto mot finhackad basilika, pinjenötter och olivolja.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2438 KJ / 584 kCal
Fett37 g
Salt2.6 g
Kolhydrater33 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Varm bönsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kejsargryta med kassler
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga