Sallad med brysselkål och pestodressing

21
0
Sallad med brysselkål och pestodressing

Brysselkålssallad med två sorters bönor och grillad paprika, toppas med mandelrostade krutonger gjorda på surdegsbröd. Perfekt på buffébordet eller som lunch i mellandagarna. Det är pestodressingen som förgyller denna sallad tillsammans med färsk persilja.

Sallad med brysselkål och pestodressing

Ingredienser

4 portioner

Krutonger

3 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja
1 dl mandelspån (à 50 g)

Dressing

2 msk olivolja
1/2 dl pesto
2 msk rödvinsvinäger

Sallad

1 rödlök
150 g haricots verts (bönor)
500 g brysselkål
1 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
1 burk strimlad grillad paprika (à 200 g)
20 g färsk persilja
salt och peppar

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto mot soltorkad tomatcrème, eller byt ut pesto mot finhackad basilika, pinjenötter och olivolja.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2438 KJ / 584 kCal
Fett 37 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 33 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden