Sallad med brysselkål och pestodressing
Brysselkålssallad med två sorters bönor och grillad paprika, toppas med mandelrostade krutonger gjorda på surdegsbröd. Perfekt på buffébordet eller som lunch i mellandagarna. Det är pestodressingen som förgyller denna sallad tillsammans med färsk persilja.
Ingredienser
4 portioner
Krutonger
3 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja
1 dl mandelspån (à 50 g)
Dressing
2 msk olivolja
1/2 dl pesto
2 msk rödvinsvinäger
Sallad
1 rödlök
150 g haricots verts (bönor)
500 g brysselkål
1 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
1 burk strimlad grillad paprika (à 200 g)
20 g färsk persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2438 KJ / 584 kCal
Fett37 g
Salt2.6 g
Kolhydrater33 g
Protein20 g
Kommentarer