Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sallad med brysselkål och pestodressing

Brysselkålssallad med två sorters bönor och grillad paprika, toppas med mandelrostade krutonger gjorda på surdegsbröd. Perfekt på buffébordet eller som lunch i mellandagarna. Det är pestodressingen som förgyller denna sallad tillsammans med färsk persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krutonger: Skär brödet i tärningar och stek dem i olivoljan i en stekpanna några minuter. Tillsätt mandeln och stek tills den är rostad.
  2. Dressing: Blanda olivolja, pesto och vinäger i en stor bunke. 
  3. Sallad: Skala och skiva löken fint och vänd ner den i dressingen.
  4. Ansa haricots vertsen och brysselkålen och skär kålen i kvartar. Koka det i saltat vatten ca 4 minuter. Häll av och spola i kallt vatten och låt rinna av.
  5. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll av paprikan. Vänd ner bönor och paprika i dressingen tillsammans med haricots vertsen och brysselkålen.
  6. Hacka persiljan och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera salladen toppad med rostad mandel och krutonger.

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto mot soltorkad tomatcrème, eller byt ut pesto mot finhackad basilika, pinjenötter och olivolja.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Krutonger
  • 3 skivor surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl mandelspån (à 50 g)
Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl pesto
  • 2 msk rödvinsvinäger
Sallad
  • 1 rödlök
  • 150 g haricots verts
  • 500 g brysselkål
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
  • 1 burk strimlad grillad paprika (à 200 g)
  • 20 g färsk persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2438 kJ / 584 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept