Tryffeldoftande rotsellerisoppa med svamptoast

En makalöst god rotsellerisoppa där svamptoasten är ett givet komplement. Crème fraichen i soppan bidrar till en fantastiskt krämig konsistens, och den färska persiljan gör kryddningen komplett. Toasten gjord på champinjonfräs toppas med en smakrik ost och avslutas i ugnen innan den serveras med soppan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
1 bakpotatis
ca 200 g rotselleri
1 msk olja
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl crème fraiche
1/2 kruka persilja
410 g stora kokta vita bönor
1 msk tryffelolja
Svamptoast
500 g fryst svampmix
1 gul lök
1 tsk olja
salt
peppar
4 skivor surdegsbröd
1 1/2 dl riven prästost
Gör så här
00:15:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1867 KJ / 446 kCal
Fett22 g
Salt1.92 g
Kolhydrater40 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
5 stjättegott, mixade även bönorna, fick späda soppan med mjölk.
Mathilda
jättegott, mixade även bönorna, fick späda soppan med mjölk.
Lena
jättegott, mixade även bönorna, fick späda soppan med mjölk.
Lena
jättegott, mixade även bönorna, fick späda soppan med mjölk.
Lena
jättegott, mixade även bönorna, fick späda soppan med mjölk.
Lena